Aflevering 158: Ik hoor het mezelf zeggen: verschil tussen versies

Uit De Eeuw van de Amateur
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '158 {{Infobox aflevering | titel = Aflevering 158: Ik hoor het mezelf zeggen | nummer = 158 | datum = 25 september 2020 | presentatoren = ...')
 
Regel 30: Regel 30:
  
 
=== Waddeneilanden ===
 
=== Waddeneilanden ===
Nu al een toprubriek, met een random waddeneilandverhaal van Ype.
+
Nu al een toprubriek.
  
 
=== Post ===
 
=== Post ===
* ... schrijft over enkele namen die hij regelmatig in z'n hoofd heeft.
+
* Douwe schrijft over enkele namen die hij regelmatig in z'n hoofd heeft. Fanny Blankers-Koen!
 
* Sam heeft een tip voor lucide dromen. Als je wilt checken of je wakker bent of droomt, ga dan na hoe je op de plek terecht bent gekomen waar je nu bent. Bij een droom immers ben je overal plotseling en kun je dat dus niet terughalen.
 
* Sam heeft een tip voor lucide dromen. Als je wilt checken of je wakker bent of droomt, ga dan na hoe je op de plek terecht bent gekomen waar je nu bent. Bij een droom immers ben je overal plotseling en kun je dat dus niet terughalen.
* Er zit ook weer een ollekebolleke bij de post, van  
+
* Er zit ook weer een ollekebolleke bij de post, van Tamara.
 +
 
 +
== Shownotes ==
 +
* Ook Botte vond [https://www.moviemeter.nl/film/1127903 Été 85] een goeie film.
 +
* In de film speelt het liedje [https://www.youtube.com/watch?v=FOt3oQ_k008 Sailing] een prominente rol; het lied werd bekend door Rod Stewart, en is geschreven door Gavin Sutherland.
 +
* Cultuurtip van Ype: het [https://www.cobra-museum.nl Cobra Museum] in Amstelveen. Tot 5 april 2021 is hier de tentoonstelling ''Ben Cobra'' te zien, verzorgd door [https://azizbekkaoui.com Aziz Bekkaoui]. Hij geeft een extra dimensie aan kunstwerken door mensen te laten poseren met een van de schilderijen, daar een foto van te maken en die vervolgens weer tentoon te stellen met het originele kunstwerk.
 +
* Ype heeft vervolgens weer een [https://fotostrips.nl/strip/2368 fotostrip] gemaakt over bovenstaande tentoonstelling.
 +
* Jawel, er is [https://untappd.com/b/vandestreek-bier-man-man-manannas/3899659 Man man mananas-bier], Ype heeft eraan geroken. Is op moment van schrijven zo te zien uitverkocht.
 +
* Johan Goossens is binnenkort weer te gast. Hij speelt dit najaar voorzichtig weer voorstellingen, houd zijn website [https://www.johangoossens.nl johangoossens.nl] in de gaten en ga hem zien.
 +
* Ype refereert aan het boek [https://www.goodreads.com/book/show/2069.Consciousness_Explained Consciousness Explained] van Daniel Dennett.
 +
* Het liedje [https://www.youtube.com/watch?v=sTJ7AzBIJoI Everybody's free to wear sunscreen] van Baz Luhrmann (ja, de regisseur).
 +
* Ging het al over Ypes boek? Er stond er een te koop op Bol, met [https://fotostrips.nl/strip/2364 deze strip] tot gevolg.
  
 
{{StartOpvolging}}
 
{{StartOpvolging}}

Versie van 26 sep 2020 om 11:30

Aflevering 158: Ik hoor het mezelf zeggen

Nummer: 158

Uitgezonden op: 25 september 2020

Presentatie: Botte Jellema en Ype DriessenLuisteren

Cover158.jpg

Botte en Ype bespreken wat er afgelopen week zoal bij het leven kwam kijken.

De zomer van '85. De corona-antistoffentest. Ionica en de nogal verkeerd begrepen uitnodiging. Egels op Schiermonnikoog. Buiten de ring. Je boek tweedehands op Bol. Enfin, een rivieieieieier met een eindeloze bak concepten.

Rubrieken

Het theezakje

 • Wat stel je altijd uit?
Botte: mijn huis schoonmaken.
Ype: als ik ergens een praatje moet geven dan kan ik dat nooit eens drie dagen van tevoren al voorbereid hebben, dat moet altijd op het laatste moment pas.

Eeuw-o-foon

 • Ionica heeft een bericht over een vriendin van haar die naar een feest ging, maar daarbij niet had begrepen dat het om een fetisj party ging en dus halverwege de avond voor een behoorlijke verrassing kwam te staan.
 • Een anonieme luisteraar ging naar een feest maar wist niet dat daar gegeten zou worden, en moest dus bij de tweede gang zeggen dat ze niet meer kón omdat ze al gegeten had.
 • Catharina van Daalen belt in, en vertelt een verhaal. Op de Faeröer-eilanden stond ze, op nieuwjaarsdag, in een bushokje toen er een auto uitgleed en tegen het hokje aanreed. Toen ze weer bijkwam lag ze in een naburige kerk omgeven door mensen in extreem nette kleren, aangezien daar een bruiloft bezig was en iedereen haar had willen helpen.
 • Een anonieme luisteraar haakt in op het voorstelrondje. Bij haar werd het format een keer: "Ik ben die en die en ik heb x katten" waarop iedereen erbij ging zeggen hoeveel katten hij/zij/hen dan had.
 • Nog een anonieme luisteraar filosofeert over hoe je nadenkt. Denk jij vooral in woorden of in beelden?

Egelrubriek

In deze tijd van het jaar worden er veel egels gezien. Als je er een ziet, pak hem dan niet op. Paul schreef een bericht: goed nieuws, er zijn dit jaar veel egels geteld. En voor het eerst zijn er ook egels gespot op de Waddeneilanden!

Waddeneilanden

Nu al een toprubriek.

Post

 • Douwe schrijft over enkele namen die hij regelmatig in z'n hoofd heeft. Fanny Blankers-Koen!
 • Sam heeft een tip voor lucide dromen. Als je wilt checken of je wakker bent of droomt, ga dan na hoe je op de plek terecht bent gekomen waar je nu bent. Bij een droom immers ben je overal plotseling en kun je dat dus niet terughalen.
 • Er zit ook weer een ollekebolleke bij de post, van Tamara.

Shownotes

 • Ook Botte vond Été 85 een goeie film.
 • In de film speelt het liedje Sailing een prominente rol; het lied werd bekend door Rod Stewart, en is geschreven door Gavin Sutherland.
 • Cultuurtip van Ype: het Cobra Museum in Amstelveen. Tot 5 april 2021 is hier de tentoonstelling Ben Cobra te zien, verzorgd door Aziz Bekkaoui. Hij geeft een extra dimensie aan kunstwerken door mensen te laten poseren met een van de schilderijen, daar een foto van te maken en die vervolgens weer tentoon te stellen met het originele kunstwerk.
 • Ype heeft vervolgens weer een fotostrip gemaakt over bovenstaande tentoonstelling.
 • Jawel, er is Man man mananas-bier, Ype heeft eraan geroken. Is op moment van schrijven zo te zien uitverkocht.
 • Johan Goossens is binnenkort weer te gast. Hij speelt dit najaar voorzichtig weer voorstellingen, houd zijn website johangoossens.nl in de gaten en ga hem zien.
 • Ype refereert aan het boek Consciousness Explained van Daniel Dennett.
 • Het liedje Everybody's free to wear sunscreen van Baz Luhrmann (ja, de regisseur).
 • Ging het al over Ypes boek? Er stond er een te koop op Bol, met deze strip tot gevolg.
Vorige aflevering:
Aflevering 157: Waar je zoal tegenaan loopt - vanaf het Nationale Podcastfestival
Afleveringen:
Aflevering 158: Ik hoor het mezelf zeggen
Volgende aflevering:
-