Aflevering 173: Het Sidney Smeets-effect

Uit De Eeuw van de Amateur
Ga naar: navigatie, zoeken
Aflevering 173: Het Sidney Smeets-effect

Nummer: 173

Uitgezonden op: 29 januari 2021

Presentatie: Botte Jellema, Ype Driessen

Gast(en): Sidney Smeets


Luisteren

Cover173.jpg

Sidney Smeets is te gast, strafrechtadvocaat, kandidaat op de lijst van D66 voor de Tweede Kamer, host van de podcast Geeky Dingen, directeur van het Sidney Smeets Museum voor Popcultuur. We hebben het over zijn trauma van De Slimste Mens, Renze Klamer, Boeken FM, cavia's, D66-rechters, hoe bewijs je dat je gay genoeg bent, avondklokkerellen, Hugo, wijk 1.3 graf NI215, single zijn in de lockdown, spermatijd, Het Porseleinen Huwelijk, It's a Sin en een lichtgevend Playmobilspookje.

Rubrieken

Aanvullingen en correcties

Diverse mensen hebben gereageerd op het niet verstane bericht van vorige aflevering, waarin het ging over de Blindenbieb. Tegenwoordig heet deze organisatie Passend Lezen.

Podcastpraat

Ype heeft geluisterd naar de podcast Boeken FM, een samenwerking tussen uitgeverij Das Mag en de Groene Amsterdammer.

Post

  • Een anonieme schrijver: Er bestaat een wet tegen opruiing. Valt hetgeen Willem Engel, Thierry Baudet en trawanten doen daaronder?
  • Niek vraagt: Zijn geeky dingen een uitvlucht voor het harde advocatenleven, een levensstijl of nog iets anders?
  • Er is post van Geeske, ze tipt de cabaretiers Van der Laan en Woe.

Eeuw-o-foon

  • Esther Naomi Perquin heeft een vraag voor Sidney ingesproken. Mocht je de kans krijgen om de Tweede Kamer een uur toe te spreken over strafrecht, welke hardnekkige misvattingen zou je dan de wereld uit helpen?
  • Benthe Nijhuis en Amber Bosse van de podcast Vrouwen Justitia vragen: hoe zou jij het beleid herzien opdat LHBTI-vluchtelingen op een rechtvaardige manier kunnen bewijzen dat ze inderdaad LHBTI zijn?
  • Geeske helpt ons uit de put met een berichtje over de avondklok, en ze vertelt een verhaal over de vreemde geluiden uit haar koel-vriescombinatie.
  • Linda (niet Duits): Ype maakte per ongeluk een heel goede grap toen hij zei dat begraafplaatsen uit de tijd zijn; in Twente zeg je 'Hij is uit de tijd gekomen' als iemand overleden is.
  • Kun je als je depressief bent gered worden door de liefde? Een anonieme inbeller geeft toe dat zij haar huidige vriend leerde kennen toen ze met een burn-out op de bank lag.
  • Catharina van Daalen praat over single zijn in de lockdown, en dat dat een voordeel is als je bij mensen op bezoek wil.

Shownotes

Vorige aflevering:
Aflevering 172: Mordicus
Afleveringen:
Aflevering 173: Het Sidney Smeets-effect
Volgende aflevering:
Aflevering 174: Rolmaatdiscipline