Eerste hulp bij Shownotes

Uit De Eeuw van de Amateur
Ga naar: navigatie, zoeken

Op deze pagina vind je handige tips en tricks om ook bij te dragen aan de Eeuw van de Amateur-wiki!

Aanmelden

Waarom in hemelsnaam een account aanmaken met weer een wachtwoord dat onthouden moet worden? Dat zit zo: Met een account kunnen andere gebruikers zien wie het stuk bewerkt heeft én je krijgt erkenning voor alle moeite die je erin hebt gestopt. Overigens kun je ook zonder account lekker aan de slag.

Hoe maak je een account aan?

  • Klik op aanmelden rechtsboven
  • Vul de gegevens in
  • Klaar om bij te dragen!

Het bewerken

Oke, je hebt een account (of niet). Nu is het tijd om pagina's te gaan bewerken. Daarvoor zijn twee ingrediënten nodig. Een stukje opmaak en de plek waar je precies gaat bewerken. Jouw hulp kunnen we altijd gebruiken bij de volgende onderdelen:

Shownotes

Het belangrijkste onderdeel van deze wiki is de Shownotes. Nieuwe Shownotes kunnen altijd toegevoegd worden door te klikken op 'Bewerken' naast het kopje Shownotes. Er opent dan een nieuw scherm met de ruwe versie van de pagina. Zet je Shownote ertussen en sla hem op!

De krant van drie maanden geleden

De krant van drie maanden geleden is nog onderbelicht op deze wiki. Luister je een oude aflevering terug? Schroom niet om de onderwerpen van DKVDMG in de wiki te zetten. Dit kan onder het kopje 'Rubrieken', zoals in Aflevering 44: Botte & Ype & Nico en ALLES over eten is gedaan. Kun je de bijbehorende artikelen niet vinden? Dan is het handig om het tijdsslot van de rubriek te vermelden. Anderen kunnen dan gemakkelijk aan de slag.

Gasten

In de Eeuw van de Amateur zijn met regelmaat gasten te horen. De meeste gasten hebben op hun persoonlijke pagina een aantal wetenswaardigheden staan, anderen nog niet. Zorg jij ervoor dat iedere gast staat te shinen in deze wiki?

Opmaak

Een aantal meest gebruikte opmaakkwesties staan hieronder uitgelegd. Daarnaast kun je in het Bewerkingsvenster altijd op 'Hulp' klikken.

Opsommingen

Een opsommingsteken maak je door gebruik te maken van een asterisk.

  • Druk op 'Enter' en het volgende onderdeel kan worden toegevoegd.

Hyperlink

Hyperlinks zijn linkjes naar een andere website. Je maakt ze door de informatie tussen vierkante haken te plaats. Zet daar eerst de officiële link in (zoals http://eeuwvandeamateur.nl/?page_id=61), dan een spatie en de tekst die in de wiki zelf moet komen te staan. Dat zou in dit geval Credits zijn.

Citaten

Met enige regelmaat worden ook citaten in de Shownotes opgenomen. Deze staan in Italics. Gebruik daarvoor twee losse aanhalingstekens voor en na de geciteerde tekst. Ook is het citaat ingesprongen. Dat doe je door gebruik te maken van een of meerdere

dubbele punten.