Aflevering 148: Botte’s Bestaantje

Uit De Eeuw van de Amateur
Ga naar: navigatie, zoeken
Aflevering 148: Botte’s Bestaantje

Nummer: 148

Uitgezonden op: 3 juli 2020

Presentatie: Botte Jellema, Ype DriessenLuisteren

Cover148.jpg

Wat gebeurt er als je halverwege de vaatwasser uit zet. Etnobotanicus Terrance McKenna heeft Omrop Fryslân gehaald. Ebeneezer good. Een olleke bolleke. What is love? Hoe zou je to do lijst er uit zien als je sterft. Ype heeft gehockeyd. Ik vraag het Els. Er hangt een waas van misère om de zondag. Wat zou Catharina van Daalen doen. Wel leuk. Jacqueline van Benthem. Ze zijn egels aan het zenderen. Word vriend van de show!

Rubrieken[bewerken]

Post[bewerken]

 • Een luisteraar stuurt een brief waarin ze vertelt dat ze in Engeland woont en een podcast zocht om haar Nederlands een beetje bij te houden. Zo kwam ze bij De Eeuw terecht. Ze zou zo graag met mensen over de afleveringen praten maar het lukt het niet om het aan de Engelsen uit te leggen.

Eeuw-o-foon[bewerken]

 • Zangcliché - Een luisteraar denkt meteen aan de jingle van de rubriek Aanvullingen en correcties in de EvdA als er in een vergadering wordt gevraagd of iemand nog aanvullingen heeft op de agenda. Een andere luisteraar krijgt automatisch het nummer What is love, baby don't hurt me in haar hoofd als ze even helemaal nergens aan denkt.
 • Terugdenken - Anna reageert op een bericht uit Aflevering 144 waarin een andere luisteraar vertelde dat ze alleen thuis zat met een gebroken been en ze was bang dat ze De Eeuw nu ging associëren met een negatieve periode in haar leven. Anna heeft eenzelfde soort ervaring (maar dan met liefdesverdriet) en heeft als oplossing om gewoon te blijven luisteren. Als je ook nog steeds luistert als het beter met je gaat dan gaat die negatieve associatie vanzelf weg. Verder vraagt Anna om andere verhalen over liefdesverdriet tijdens de lockdown.
 • Catherina van Dalen belt in met een gedicht. Ze gaat vanaf nu elke woensdag een gedicht inspreken. Botte bepaalt per keer of hij dat wil laten horen of niet.

Het Theezakje[bewerken]

 • Wat stel je altijd uit?
 • Wat is jouw favoriete dag van de week?

Egelrubriek[bewerken]

 • Ype's zus heeft een egel in de tuin (zie ook de foto van deze aflevering).
 • Er worden een aantal egels gezenderd om hun dagelijkse doen en laten in kaart te brengen. Je kunt er hier meer over lezen.

Shownotes[bewerken]

 • De column van Botte Jellema bij Omrop Fryslân waarin hij vertelt over de promotie van Nico Naus (de partner van Ype).
 • Het proefschrift van Nico opent met een quote van Terence McKenna.
 • Het nummer Ebeneezer Goode van The Shamen gaat eigenlijk over drugs. The Shamen heeft ook een track met een tekst ingesproken door Terence McKenna op muziek. Andere liedjes van The Shamen die waarschijnlijk over McKenna en zijn filosofie gaan zijn Trans-Amazonia en Bossdrum.
 • Doctorandus B heeft een ollekebolleke geschreven voor Nico.
Huldeblijk, eerbetoon!
Deel de champagne rond
Ginds klinkt een jubelkreet
Zingt allen blij
Nico is doctor
Dus proefondervindelijk streeft hij in slimheid heer Driessen voorbij.


Vorige aflevering:
Aflevering 147: Echt niet over corona hoor – met Aaf Brandt Corstius
Afleveringen:
Aflevering 148: Botte’s Bestaantje
Volgende aflevering:
Aflevering 149: Zomer zomer la di da