Aflevering 149: Zomer zomer la di da

Uit De Eeuw van de Amateur
Ga naar: navigatie, zoeken
Aflevering 149: Zomer zomer la di da

Nummer: 149

Uitgezonden op: 10 juli 2020

Presentatie: Botte Jellema, Ype DriessenLuisteren

Cover149.jpeg

Aan het rijtje met existentiële angsten van Ype kunnen we heden toevoegen de mogelijkheid dat iemand tijdens het uitruimen van de vaatwasser er iets vies weer in zet. Wist je dat je met de knokkels kan nagaan welke maanden er 31 dagen hebben en welke niet? Natuurlijk wist je dat. Verder praten we over Ype’s showmasterschap, casino nu, een ontvoeringszaak op een bungalowpark en vertelt Botte over een mooi nieuw project. De volgende keer is Ebissé Rouw van de podcast Dipsaus te gast, dus kom maar op met je vragen. En reserveer 30 juli, want dan zitten we, ijs en weder dienende, live bij VondelCS in Amsterdam te doen alsof er een Pride is.

Rubrieken[bewerken]

Post[bewerken]

 • Geeske heeft een kaartje gestuurd om de 150ste aflevering te vieren. Die hebben Botte en Ype nu een aflevering te vroeg opengemaakt.

Eeuw-o-foon[bewerken]

 • Een luisteraar vertelt dat ze weet welke Jet de mooie speldjes heeft gemaakt die Botte, Ype en Paulien in Aflevering 146 cadeau kregen. Ze wil toch een beetje reclame maken voor deze Jet en laat weten dat ze een atelier heeft in Utrecht genaamd Jet en de Juffrouw.

Het Theezakje[bewerken]

 • Wat is het laatste compliment dat je hebt gegeven?

Shownotes[bewerken]

 • Je kunt hier vriend van de show worden. Op deze site kan je ook berichtjes achterlaten. Als je heel veel geluk hebt stuurt Ype de showmaster zelfs een berichtje terug ;)
 • Ypes zangclichés: Showmasters en Zomer (naar dit laatste nummer is deze aflevering vernoemd).
 • Botte gaat verslag doen van een project van Manoj Kamps (muzikale leiding) en Lisenka Heijboer Castañon (regie) bij de Nationale Opera en Ballet in september 2020. De kaartverkoop begint hier op 20 augustus. Manoj was te gast bij de Eeuw in Aflevering 145.
 • Hieronder een afbeelding van een zogenaamde scratchmap
 • Wereldkaart.jpg
  • Artikel van de NOS over het seksleven van singles in coronatijd met een foto van twee mannen die hand in hand lopen.
  • Volgende aflevering komt Ebisé Rouw van de podcast Dipsaus vertellen over het boek dat Dipsaus heeft uitgegeven: De goede immigrant. Man Man Man, de podcast blijkt ook te werken aan een boek. Dat verschijnt in Oktober bij uitgeverij Luitingh-Sijthof.
  • 30 juli is er weer een live podcast opname bij Vondel CS in Amsterdam. Deze aflevering staat in het teken van de Pride. Alle informatie hierover kan je vinden op de website van de Eeuw van de Amateur.
  Vorige aflevering:
  Aflevering 148: Botte’s Bestaantje
  Afleveringen:
  Aflevering 149: Zomer zomer la di da
  Volgende aflevering:
  Aflevering 150: Dipsaus-Engels, koelkastpoëzie en lettervermicelli