BONUS: Eeuw van de Amateur x Artsen zonder grenzen

Uit De Eeuw van de Amateur
Ga naar: navigatie, zoeken
BONUS: Eeuw van de Amateur x Artsen zonder grenzen

Nummer: 154

Uitgezonden op: 28 augustus 2020

Presentatie: Botte Jellema, Ype DriessenLuisteren

Cover154bonus.jpg

Met steun van Artsen zonder Grenzen vragen we aandacht voor hun grootste noodhulp-operatie ooit: de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus in gebieden waar mensen al zwaar getroffen zijn door andere crises. Dit doen we in de grensoverschrijdende podcastserie Grenzeloos, waar deze bonusaflevering ook onderdeel van is. We hebben een gast: Ronald Kremer, voorheen IC-verpleegkundige, nu gezondheidsadviseur. Hij heeft veel missies gedaan voor Artsen zonder Grenzen.

Grenzeloos[bewerken]

In Grenzeloos vertellen we verhalen van medewerkers van Artsen zonder Grenzen die overal ter wereld strijden tijdens deze noodhulp-operatie. Het leven van honderdduizenden kwetsbare mensen wereldwijd wordt bedreigd door het coronavirus. Het is een ongekende pandemie die zelfs de meest geavanceerde zorgstelsels in de wereld ontregelt.

De teams van Artsen zonder Grenzen hebben ruim veertig jaar ervaring in het bestrijden van ziekte-uitbraken, en boden vóór de coronacrisis al medische hulp in zeventig landen. Het coronavirus verspreidt zich ook naar gebieden waar mensen al zwaar getroffen zijn door andere crises, zoals oorlog en zoals andere besmettelijke ziekten. De teams gaan ook naar gebieden waar medische zorg niet zo vanzelfsprekend is als bij ons.

Artsen zonder Grenzen zit midden in de grootste noodhulp-operatie ooit en vragen daarvoor jouw steun. We vragen om, als je het kan missen, een donatie te doen via grenzeloos.show. Op die website lees je ook meer over de achtergrond van de actie. En er is goed nieuws: een filantroop verdubbelt het bedrag dat jij doneert!

Rubrieken[bewerken]

Het theezakje[bewerken]

  • Wat is jouw lievelingsplek?
Botte: achter mijn microfoon? Of in m'n eigen huisje? Ook het kleinezoogdierenhuis in Artis. En BUITEN.
Ronald: Het eiland Samos, en bij m'n ouders, vooral ook doordat ik nu afstand van ze moet houden.
Ype: de bossen bij Amelisweerd.
Vorige aflevering:
Aflevering 154: Die keer dat we elkaar oplossingen voor problemen gaven
Afleveringen:
BONUS: Eeuw van de Amateur x Artsen zonder grenzen
Volgende aflevering:
Aflevering 155: Kressbronn am Bodensee